MalebogUdstilling

Mal Aarhus løftet ud af bogen og op på væggen

Af 19. februar 2018 maj 4th, 2019 Ingen kommentare
Mal Aarhus udstilling

Autister maler

Med afsæt i Mal Aarhus har social- og sundhedsassistent Vinni Andersen og teamleder Dorte Madsen inspireret en gruppe borgere på en institution, Skovbjergparken, for autister gennem et kreativt projekt, hvor det synlige udkomme er en serie meget forskelligartede, farverige, festlige og fabulerende malerier.

Hver borger valgte en eller flere tegninger fra bogen. Teksten hertil blev studeret og så startede processen med at male, opleve, nyde og lære i mindre doser. Maks. en time ad gangen. Der blev malet med akrylfarve og akvarelfarve – begge er udfordrende teknikker.

Social og kreativ proces

Ideen med projektet var at arbejde med et struktureret emne på flere forskellige måder og niveauer på tværs af teams igennem en fælles social og kreativ proces. Teamarbejdet på tværs af institutionen var en udfordring, som blev klaret i fællesskab med initiativtagerne og borgerne. Derudover havde borgerne forskellige andre udfordringer i processen og forskellige vinkler i deres tilgang, men sammen med deres faglige hjælpere kom der fine resultater ud af fordybelsen.

Individuelle udfordringer

· Én borger fik disponeret tegningen, så han måtte tage to lærreder i brug. Det blev en ekstra kreativ gevinst!

· Én borger, som slet ikke kunne overskue at male et helt billede, fik sit lærred opdelt op i et grid, så det blev mere overskueligt, bid for bid, at komme igennem hele maleriet.

· Andre malede hurtigt og havde brug for hjælp til fordybelse.

Lærerig proces for alle

På institutionen er der både overraskelse og stolthed – det var en lærerig proces for alle. Forløbet strakte sig over mange måneder. Borgerne blev grebet af maleprocessen og fik flyttet grænser ift. hvad de troede, de kunne – de blev stolte af de flotte resultater, de nåede frem til.

Ekskursion og fernisering

Som afslutning blev der for det første arrangeret en tur til Den Gamle By i Aarhus, hvor et par af motiverne blev fundet til stor glæde. Og for det andet blev der afholdt fernisering på institutionen for alle kunstnerne, som kunne vise deres værker frem.

af J. Strunge

Mal Aarhus udstilling
Mal Aarhus udstilling

Skriv en kommentar