Viser alle 14 resultater

Unik og kreativ børnekunst

Se vores unikke udvalg af børnekunst.

Historien bag

Jørgen Strunge har sammen med sine tre børn, Jon, Rune og Clara, skabt en række grafiske værker, kaldet Drengestreger på tryk.
Da Jon var 3 år, kom han hen til Jørgen, der sad og klargjorde trykplader, og sagde: ”Jørgen, jeg vil også tegne på plader”. Således startede et frodigt, mangeårigt kunstnerisk samarbejde.
Børnene har med barnets umiddelbare kreativitet tegnet på forskellige materialer: de traditionelle grafiske medier, zink og træ, men også på spån- og gipsplader. Det er ganske tankevækkende at se, hvor naturligt de forskellige figurer og elementer med legens lethed er placeret og komponeret i en orden, hvor den enkelte
linjes dynamik samles til et harmonisk billede.
Ved at anvende trykblokke af forhåndenværende materialer understreger Jørgen Strunge sin bevidste anden position. Han har trykt i atypiske formater med skrå snit (restmaterialer fra husombygning) og ar, der bærer præg af genbrug, eller sågar på vintrækasser. En raffineret løsning hvor kunstneren henviser til, at børn i visse aldre tegner på hvad som helst.
I sporet på børnenes streger på plader tager Jørgen W. Strunge over, tegningerne bearbejdes med farver, som tilføjer dem en ny dimension. Uden at gøre vold på barnets tegninger, uden censur, men med evne til at lege med, fremhæves et univers med motivernes elementære gyldighed; de vigtige ting i livet: vore nære menneskelige relationer – far, mor, storebror, lillebror, søster, bedsteforældre, hunden, vennerne osv. Overbevisende bearbejdet i en farveskala, der er præget af samme enkle klarhed. Jørgen Strunge arbejder med gennemført respekt for disse oplæg.
Højtrykkene er udført i mindre serier efter “snit væk-metoden”, hvor et farveområde bortsnittes mellem hver trykgang. Der er arbejdet med komplekse farvekompositioner med op til atten farvelag i et billede. Med denne metode gives ingen fortrydelsesret, og oplaget må fastlægges på forhånd. Zinktryk er lavet efter viscositetsmetoden, hvor der anvendes tre farver i forskellig viscositet og disse påføres med valser af forskellig hårdhed.

Det er blevet til mere end 100 grafiske tryk i samarbejdet, og serier herfra har været udstillet mange steder i Danmark og i udlandet.

Tak til Karen Louise Juhl Christensen og Lone Andersen