Den tavse skov

250 kr inkl. moms

Varenummer (SKU): 9936 Kategori: Tags: , , ,

Kunstbogen “Den tavse skov”

Skoven er – den er der ikke for vores skyld, men står i al sin skønhed bare der i sin væren uden anden hensigt end at tiltrække lys og suge vand og næring. Solen skinner, fuglene synger.
Det er meget enkelt i virkeligheden. Vi kan slippe bevidsthed om alt andet end at være, at se, at nyde, at glædes. Vi kan slippe en forholden os til os selv, slippe byrder fra fortid og bekymringer for fremtid.
At fotografere skoven og bruge lyset i skoven til at gengive stemninger … ved at bruge tiden som faktor kan jeg så at sige lave et fotomaleri, altså bruge lyset til at forme et skovunivers, hvor der dannes et billede, som ikke er referenten (det fotograferede). Denne type fotografi er således ikke en dokumentation, en direkte registrering af noget, der har været i virkeligheden. Billederne refererer til en referent eller flere, men man fornemmer noget andet, noget mere. Billederne får en organisk fylde, en kosmisk eller åndelig dimension.

Søren Kierkegaard:

Skoven er taus; selv naar den hvisker, er den dog taus. Thi Træerne, endog hvor de staae tættest i Mængde, holde hinanden, hvad Menneskene saa sjeldent, trods givet Løfte, holde hinanden: det bliver mellem os.

Einar Meyer Petersen:

Kunstbogen ‘Den tavse skov’ er af en anden verden. Skovbillederne minder os om – eller rettere – tager os, som beskuer, i hånden og fører os ind i det ubevidste. Ind mellem stammerne, i skovbunden, der hvor vi ikke kan se, men blot ane, at der er noget mere. De siger ikke “vågn op”, men derimod “bliv”. Giv dig hen til det mere, som ligger bag bevidstheden.

Birgitte Stær:

‘Den tavse skov’ taler til samtiden om, hvad den er, hvad naturen er, når den befris fra menneskers romantisk spejlende forestillinger såvel som tingsliggørelse og materielle udnyttelse.

Se “Den tavse skov” som plakater på: https://detegn.dk/skovplakat/
Se og hør “Den tavse skov” med musik af Vaev på:  https://strunge-expo.dk/sekvenser/den-tavse-skov/

Yderligere information

Vægt 1 kg
Størrelse 30 × 20 × 1 cm